Kat omgekomen na wasbeurt in wasmachine

De vrouw des huizes van familie de Zijp was op vakantie. De man en de drie zonen zouden thuis, in Lisse, tijdens deze periode het huishouden verzorgen. Helaas werd dit hun kat Sweetie fataal.

Moeder Ingrid zou een week vertoeven op Bonaire met haar schoonmoeder. Het mannelijke viertal, vader Bart en zijn drie zoons Roderick (15), Olrik (18) en Jorrit (20), zouden de huishoudelijke taken op zich nemen gedurende de vakantie van ma.

"Mijn vrouw gaat bijna nooit weg", excuseert vader Bart zich. "Ik gooide nog wat wasgoed in de machine waar al wat was in zat. Netjes zeep in het bakje gedaan en de machine aangezet. Ik ben daarna met mijn jongste zoon naar Amsterdam geweest om schoenen te kopen. Toen ik tweeënhalf uur later thuis kwam, zag ik rare vlekken in de was. Ik maakte de trommel open en zag dat onze poes Sweetie erin zat. Hartstikke dood, ik had hem gewassen..."

De ontroerde vader: "Ik heb echt een potje zitten janken en de jongens ook. Ze waren behoorlijk over hun toeren. Ze zijn van kinds af aan met onze poes opgegroeid. Ik denk dat Sweetie in de trommel is geklommen en in het wasgoed lag te slapen toen ik mijn onderbroeken en overhemd erbij gooide." "Doe ik eens een keer de was, vermoord ik meteen mijn kat! Ik heb gisteravond mijn vrouw gebeld, ze lag op het strand en tja, ze was niet echt vrolijk. Iedereen was aan het beest gehecht."

Sweetie, die tien jaar oud is geworden, is in stilte begraven in de tuin. En de bevlekte was, hoe is dat afgelopen? Vader Zijp: "Ik heb alles weggegooid, er is iemand in doodgegaan. Dat kun je toch niet meer aan...?"