'Groen Rotterdam niet groen genoeg'

Uit het groot Groenonderzoek Rotterdam is gebleken dat de, op papier, groenste stad van de vier grote steden toch niet groen genoeg is. Althans niet volgens de Rotterdammers zelf. Zij willen volgens de uitkomst van het onderzoek meer groen in de buurt én een groener stadscentrum.

Groen in de buurt is belangrijker dan groen in de regio volgens de inwoners. Met name in de binnenstad mist men groen en staan grote bomen, struiken en gras hoog op het groene wensenlijstje. Ook willen de Rotterdammers meer geveltuintjes.

Rotterdam mag zich dan wel de groenste stad noemen, maar de groene gebieden, zoals onder andere het Ruigeplaatbos in Hoogvliet en de Kapittelduinen in Hoek van Holland, liggen ver weg van het centrum. Van de stadsparken scoort het Kralingse bos het beste. Wethouden Lucas Bolsius (CDA) is verantwoordelijk voor het groen in de stad. Bolsius heeft laten weten de uitkomsten van het onderzoek waardevol te vinden, omdat die helpen bij het beter plannen en aanleggen van nieuw groen in de stad.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.