Prem: ik trap nog 'n Marokkaan in elkaar

Prem Radhakishun, advocaat maar vooral ook televisiemaker, is helemaal klaar met de groep Marokkaanse jongeren die de straten onveilig maken. Hij is wederom bedreigd. Eerder kreeg hij al een projectiel tegen zijn hoofd aangeslingerd. "Ik vrees dat ik er eentje helemaal in elkaar trap de volgende keer."

Prem, die links zegt te zijn, wordt steeds rechtser. "Een tasjesdief die wordt doodgereden. Ik vind het inmiddels perfect. Maar dat wil ik niet. Ik wil van alle mensen blijven houden. Maar ik wil ook gewoon met de trein en de tram kunnen. Gewoon op straat kunnen lopen en mijn werk doen zonder dat de norm is dat ik belaagd kan worden."

De druppel die de emmer deed overlopen kwam afgelopen dinsdag. Prem maakte opnames in de Haagse Stuwstraat. Hier vormde zich een groep van 20 Marokkaanse jongeren die de televisiemaker bedreigden. "Maar het zijn bijna altijd Marokkaanse jongeren van 13 tot 19 jaar. De oudere leeftijdsgroep is juist heel vriendelijk tegen me. Gisteren nog stapte een Marokkaanse beveiliger naar me toe om te zeggen hoe geweldig hij mij en het programma vindt", aldus Prem.

Deze keer kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf, maar hij is er klaar mee. "Ik ben bang dat ik ben geknapt en de volgende keer er eentje wel helemaal in elkaar trim. Elke keer moet ik verstandig zijn en loop ik weg. Straks moeten we dit gesprek nog vanuit de cel voeren. De rechter zal je altijd kwalijk nemen dat je niet de verstandigste bent geweest. Maar elke keer moet je wel driehonderd keer jezelf opzijzetten en slikken als je wegloopt voor die provocaties. Het heeft zich hoog opgestapeld."Prem doet aangifte.