Verjaarsfeestje eindigt in politiecel

De grote alcoholcontrole die vorige week in Rotterdam plaatsvond heeft het feestje van een 22-jarige vrouw goed verpest. Ook al had ze niets te veel gedronken, ze moest toch mee naar het politiebureau, waar ze eindigde tussen dronkenlappen, vertelt ze aan het Algemeen Dagbad.

Na een leuke avond waarop gezellig gegeten en gedronken werd, ging de jonge vrouw met de auto naar huis. "Ik maakte mij geen zorgen, omdat ik exact twee wijntjes op had. Ik was zelfs nog gewaarschuwd over de controle door vrienden. Ik was bewust de BOB." De politie dacht hier echter anders over nadat zij een blaastest bij de vrouw hadden afgenomen.

Naar het bureau 

Na de blaastest was het niet geheel duidelijk of de vrouw het maximum had overschreden, dus moest ze mee naar het politiebureau voor een meer nauwkeurige blaastest. "Ik stond versteld, maar ik wist vervolgens al helemaal niet wat ik zag. Zat ik ineens in een cel tussen dronkenlappen, van wie ééntje me ook nog met drie zoenen ging feliciteren met mijn verjaardag."

Terwijl de vrouw in de politiecel belandde moest haar partner de auto van de vrouw naar huis rijden. "Maar hij had dus acht glazen bier op! En hij kwam door de blaastest heen! Dat was helemaal van de gekke", aldus de vrouw.

Nadat de vrouw de tweede keer had geblazen werd ze uit haar lijden verlost: deze test wees uit dat ze niet te veel gedronken had. "Zegt die agent: 'ach, dat is dan nog een mooi verjaardagscadeautje'. Daar denk ik anders over. Boos ben ik niet, maar ik vind het wel erg bizar." De politie begrijpt dat de hele situatie erg vervelend moet zijn geweest voor de vrouw.

'De apparatuur liegt niet'

"Maar de apparatuur liegt niet. Uiteindelijk kon ze ook weg, maar er was wél alcohol in het spel en dan moeten wij ons werk doen." Voor de man die de auto naar huis moest rijden met acht bier in zijn keel heeft de woordvoerder van de politie geen verklaring."De apparatuur werkt prima, dus ik denk niet dat hij de norm had overschreden."

De vrouw kijkt al uit naar haar 23ste verjaardag en hoopt dat deze iets rustiger zal verlopen. "Het is achter de rug, maar het was geen pretje."

Met dank aan DJMO voor de submit.