Tieners gepakt voor mishandeling

Vier jongens uit het Gelderse Groesbeek in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar zijn in hun woonplaats opgepakt op verdenking van mishandeling en bedreiging van leeftijdgenoten. Eén van hun slachtoffers, een dertienjarige jongen, zou maandenlang gepest, bedreigd en geschopt zijn meldt een woordvoerder van de politie.

De wandaden kwamen aan het licht nadat een vijftienjarige jongen tijdens de kermis afgelopen september door de groep jongens werd belaagd. Hij liep hierbij een gebroken kaak en een hersenschudding op. Toen de politie nader onderzoek ging doen werden het terreur tegen de dertienjarige en de mishandeling van een zestienjarige Groesbeker snel bekend. Vorige maand sloeg het groepje jongens een zeventienjarige en een zestienjarige jongen in elkaar.

Drie van de vier verdachten hebben bekend aandeel te hebben in de wandaden. Twee jongens van vijftien jaar oud zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie laat weten dat het dossier vandaag naar justitie in Arnhem is gezonden.