Stemmen verloopt op sommige plekken moeizaam

Terwijl er een recordopkomst van 130 miljoen mensen verwacht wordt bij de verkiezingen verloopt het stemmen niet overal vlekkeloos. 

Vooral door weigerende stemmachines en verlate openingen van stemkantoren, hebben duizenden mensen uren lang moeten wachten totdat ze hun stem uit konden brengen op één van de kandidaten.

In Virginia waren er problemen met kapotte stemmachines en konden optische scanners stembriefjes niet lezen omdat deze nat waren geworden in de regen. In Raleigh, North Carolina viel een optische scanner zelfs uit door vochtige biljetten. Om het stemmen toch door te laten gaan werd er teruggevallen naar de ouderwetse papieren stembiljetten. 

In Fairfax County kon er niet met stemmachines gestemd worden omdat een handvol geheugenkaartjes het liet afweten. En een stemmer uit Shaker Heights, Ohio, vertelde dat er niet gestemd kon worden op een van de presidentskandidaten. Er kon enkel gestemd worden op provinciale vraagstukken. 

Op andere plekken in het land waren er problemen met registratielijsten van stemmers, ontbrekende stembiljetten en foutief gedrukte informatieboekjes. Bij enkele stemkantoren liep de wachttijd op tot enige uren. Vanavond om 01:00, Nederlandse tijd, worden de eerste uitslagen verwacht. De staat Indiana zal waarschijnlijk het spits afbijten.