Hoerenlopers Alkmaar zijn verdrietig

De hoerenlopers van de Achterdam in Alkmaar zijn verdrietig over het sluiten van 75% van de ramen. Dat blijkt uit de discussie op de hoerenlopersconsumentensite hookers.nl. Vanaf volgende week maandag sluit de gemeente 92 ramen. De BIBOB-wet maakt dit mogelijk.

Exploitant Koos Nool ziet zijn vergunning niet verlengd worden na een negatief advies van Bibob. De gemeente volgt het advies van Bibob op dat de 'kans bestaat dat deze 92 ramen worden gefinancierd met zwart geld.' De details zijn echter niet bekend gemaakt. Burgemeester Piet Bruinooge denkt bovendien dat 90 procent van de vrouwen op de Achterdam gedwongen worden door pooiers.

De hoerenlopers zijn overwegend verdrietig over het sluiten van hun 'wandelplek'. Ze vragen zich af waar ze nu heen moeten en zijn bang dat hun favoriete dames van plezier elders in het land gaan werken. Een veelgelezen opmerking is dat juist op de Achterdam controle is van onder meer de GGD. Ze denken ook dat de dames nu op smoezelige kamertjes worden gedwongen tot prostitutie.

Overigens zijn er ook 'kuieraars' die blij zijn dat de Achterdam nu onder een vergrootglas ligt. Ze denken nu dat er wordt gekeken naar de gedwongen prostitutie en hopen dat de sfeer beter wordt. Die is volgens sommigen sterk verslechterd.