Moeder wil verbod seksdocu dochter (13)

Aanstaande maandag zal de KRO de documentaire Sex Sells uitzenden, waarin een 13-jarig meisje uitgebreid verteld over haar seksuele avonturen. De moeder van het meisje gaat niet zonder slag of stoot akkoord met de integrale uitzending van het relaas van haar dochter en wil in het uiterste geval een verbod op de documentaire. Programmamaakster Mildred Roethof reist daarom maandagmorgen af naar Goor, waar het meisje woont, om de moeder van te voren inzicht te geven in de seksdocu.

De 13-jarige dochter komt namelijk prominent in beeld met haar verhaal, waaruit blijkt dat het bij een groep jongeren in Goor vrij normaal is om seks te bedrijven in ruil voor drank of drugs. De moeder zegt dat het zou gaan om een voorlichtingsprogramma over hoe jongeren met seks omgaan.

"Wij zijn thuis heel open over seks. Dus mijn dochter mocht wel aan het programma meedoen. Maar het steekt me dat ze nu wordt afgeschilderd als een meisje, dat zich voor een paar drankjes door iedereen laat pakken. Ze vertelt over haar eerste seksuele ervaring. Meer niet. Die had met drank als ruilmiddel niets te maken. Ze had er nog spijt van ook. De volgende dag zijn we een pil gaan halen.

Van een vetorecht is geen sprake volgens manager Anton Fasel van de KRO: "Wij willen, door de documentaire van tevoren integraal te laten zien, het aandeel van het Goorse meisje in het juiste verband laten zien." Eventuele aanpassingen aan de documentaire naar aanleiding van de voorvertoning sluit hij niet uit. "Formeel kan de moeder de uitzending niet tegenhouden. Daar heeft ze voor getekend. Maar we willen onze verantwoordelijkheid nemen. We zijn niet uit op sensatie, maar willen het verhaal vertellen als waarschuwing voor andere jongeren."
 
De documentaire wordt maandag om 22:00 uitgezonden op Nederland 3. Met dank aan Nieuwschierig voor de submit.

Tienermeisjes hebben het maar druk op hun 13e.