'Aquaholic' drinkt zich dood aan tuinslang

Een 51-jarige Engelsman (Andrew Else) heeft zoveel water gedronken dat hij aan de gevolgen van een watervergiftiging is overleden. De man, die aan een zeldzame waterverslaving leed, had zich vol laten lopen aan een tuinslang.

De Brit leed aan een maagaandoening die hij tussen zijn 20e en 30e jaar had opgelopen. Als gevolg daarvan had hij continu enorme dorst en pijn. Water drinken zou de pijn verzachten. Else woonde in een verzorgingshuis, waar men wist dat hij af en toe uit de tuinslang dronk. Ondanks dat hij in de gaten werd gehouden, werd hij toch dood naast de tuinslang aangetroffen. Een autopsie wees uit dat hij is overleden aan hartfalen, als gevolg van watervergiftiging.

De broer van Else verwijt het verzorgingshuis dat men niet meer moeite heeft gedaan om Else bij de tuinslang weg te houden. "Je hebt hier iets dat het heel eenvoudig maakt om veel water te drinken op korte tijd. Het was duidelijk dat Andrew ervan dronk, maar toch nam niemand de beslissing om de kraan dicht te draaien."

De lijkschouwer houdt het op een tragisch ongeval: "Andrew wist niet dat hij zichzelf schade kon toebrengen door zoveel te drinken. Hoewel de kraan wellicht eerder had moeten dichtgedraaid worden, denk ik dat gepast is om te zeggen dat zijn dood een ongeluk was."

Met dank aan FIGJAM voor de submit.