Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 8

De afgelopen dagen was er in de eredivisie een doordeweekse speelronde. De competitie kent wederom een nieuwe leider. AZ bezet nu de eerste plaats die het heeft overgenomen van FC Groningen, doordat het zelf won en puntverlies van NAC Breda en FC Groningen.

In Breda stond de 'topper' tussen NAC Breda en FC Twente op het programma. De bezoekers uit Enschede begonnen het best aan de wedstrijd en namen al na elf minuten een voorsprong. Een als voorzet bedoelde bal van Braafheid belandde zomaar in het doel. NAC kwam niet in de wedstrijd, mede doordat Reuser al vroeg eraf moest met een zware blessure. Twente was via N'Kufo en Tioté zelfs dicht bij de 0-2 In de tweede helft liep het beter bij NAC, maar pas in de slotfase werd de thuisploeg echt gevaarlijk. In de blessuretijd kreeg het via Kwakman nog de beste kans, maar ook deze werd niet benut. Lurling was toen al met rood van het veld gestuurd.

FC Groningen na het als koploper op tegen NEC. De ploeg van Ron Jans kwam op een 0-1 voorsprong via Berg. NEC werd daarna sterker, maar het duurde tot in de tweede helft totdat er gescoord werd. Wisgerhof maakte de gelijkmaker nadat zijn schot in de kruising belandde. In de slotfase kwam NEC op voorsprong door een benutte penalty van EL-Akchaoui. Granqvist veroorzaakte de penalty door een handsbal en kreeg daarvoor rood. Groningen kwam echter toch nog langszij door een uithaal van Gárcia.

In Rotterdam werd werd de derby gespeeld tussen Sparta en Feyenoord. In de eerste helft creëerde Feyenoord legio kansen, maar een doelpunt bleef lang uit. Pas in de 40e minuut scoorde Fer de 0-1. Sparta scoorde echter twee minuten later uit hun eerste serieuze mogelijkheid meteen de 1-1. Na rust domineerde Feyenoord niet meer zoals het dat in de eerste helft deed, maar bleef het wel de gevaarlijkste ploeg. Doordat het doelpunt echter wederom uitbleef nam de onzekerheid toe en Sparta profiteerde daar optimaal van. Na een voorzet van Duplan scoorde Poepon de 2-1.

Ajax ging in Almelo tegen Heracles op zoek naar de eerste uitzege van het seizoen. De start was prima want al na twee minuten scoorde Suárez de 0-1. Heracles raakte echter niet van slag en kwam na een half uur spelen langszij dankzij Wuytens. In het vervolg van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en zowel Heracles als Ajax kreeg kansen. Nadat Huntelaar de 1-2 scoorde kreeg Van den Bergh rood omdat hij in een opstootje Suárez omver duwde. Deze dubbele tegenslag kwam Heracles niet meer te boven waarna Huntelaar de eindstand op 1-3 bepaalde.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. AZ nam de koppositie over door Roda JC te verslaan, het werd 2-0. FC Volendam pakte zijn eerste punt van het seizoen tegen Willem II, het werd 2-2. PSV boekte een 0-2 zege tegen ADO Den Haag. Vitesse won verrassend met 0-2 van sc Heerenveen. FC Utrecht won met 0-2 van De Graafschap.