Duitse politie flitst muppet

De politie in Duitsland is momenteel op zoek naar een bestuurder van een Britse Audi met gevoel voor humor. De bestuurder scheurt met de Audi langs verschillende flitspalen in Duitsland en op de gemaakte foto's is niet de foto van de Brit, maar van drummer Animal van de Muppet Show te zien als bestuurder van de auto.

In Duitsland moeten zowel de nummerplaat als de bestuurder van de auto zichtbaar op de foto staan, wil de politie proces-verbaal op kunnen maken nadat iemand geflitst is. "Alleen de nummerplaat is niet voldoende. We moeten foto's van de bestuurder als bewijs hebben", aldus een woordvoerder van de Duitse politie.

De bestuurder van de Britse Audi zette Animal op de bijrijderstoel. De camera's op de flitspalen zijn ingesteld om bestuurders aan de linkerkant van de auto te fotograferen. In dit geval kreeg de politie hierdoor geen bruikbare foto van de bestuurder, maar van Animal, meldt The Daily Star. "Dit is misschien een goed voorbeeld van Britse humor, maar er is nog steeds sprake van gevaarlijk rijgedrag," al dus een woordvoerder van de Duitse politie.

De flitsfoto's zijn overigens hier te bewonderen.

 

Met dank aan Crashcat en picobyte voor de submit.