Regiedebuut Gerard Cox in première

In Theater Zuidplein in Rotterdam is gisteravond de voorstelling Au, Au, Au, Me Rug! van Het Echt Rotterdams Theater in première gegaan. De klucht is geregisseerd door Gerard Cox, die hiermee zijn debuut maakt als theaterregisseur.

Het stuk verhaalt over een crossfietser (acteur Paul van Soest) die na een ongeluk gedwongen wordt naar een fysiotherapeut te gaan. Misverstanden, persoonsverwisselingen en penibele situaties volgen elkaar daarna in hoog tempo op.

Cox, inmiddels 68, weet nog niet of zijn regiedebuut een vervolg krijgt. "Ik ben iemand die sowieso niet ver vooruit plant", legt hij uit. "Er komt doorgaans altijd wel weer iets leuks op mijn pad. En zo niet, dan hou ik meer tijd over om te reizen, te koken en film te kijken."

De acteur-regisseur zet wel binnenkort na achttien jaar een punt achter de populaire komedieserie Toen Was Geluk Heel Gewoon, waarin hij de Rotterdamse buschauffeur Jaap speelt. "Het is mooi geweest", vindt Cox. "Het wordt tijd om nieuwe wegen te gaan verkennen. Bovendien moet je altijd stoppen als de kijkers het nog jammer vinden dat je dat doet." Au, Au, Au, Me Rug! is tot begin april door het hele land te zien.Een klucht van Cox.
  (foto: ANP)