Snelheidsverhoging door ambtelijke blunder

Een Vlaamse ambtenaar heeft weer eens duidelijk gemaakt dat het aloude vooroordeel van 'de domme Belg' toch een kern van waarheid bevat. Na jaren van klachten van omwonenden over het snelle verkeer in een straat in Denderwindeke heeft de gemeente eindelijk ingegrepen. Ze besloten de maximumsnelheid in de Krepelstraat aan te passen. De snelheid is namelijk opgetrokken naar zeventig kilometer per uur.

De bewoners van de straat snappen er niets meer van. Na jarenlange protesten omdat de maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur volgens hen te hoog was, besloten de bewoners drie maanden geleden de krachten te bundelen in een actiecommité. Dolblij waren ze toen ze zagen dat de roodomrande borden met het getal '50' erop van de paaltjes werd geschroefd. De champagne kon echter weer terug in de koelkast, want de ronde borden werden vervangen door een exemplaar met het getal '70' erop.

Woedend trokken de actievoerders bij de gemeente aan de bel. Met resultaat, want de burgemeester van de Vlaamse gemeente heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt. "In 2010 komt er een voetpad en een fietspad. Volgende week stemmen we alvast over een overgangsregeling, zodat de maximumsnelheid weer 50 km per uur wordt. Er komen ook snelheidsremmers.", heeft burgemeester Luc Durant laten weten.