Record: nu al 2687 Kamer-vragen

Dit jaar zijn er nu al een recordaantal schriftelijke vragen gesteld aan het kabinet door de leden van de Tweede Kamer. Tot nu toe staat de teller op 2687 vragen, dat zijn er zestien meer dan het totaal aantal van vorig jaar. De gemiddelde Kamervraag kost ongeveer tweeduizend euro om te beantwoorden, wat neerkomt op een totaal van bijna 5,4 miljoen euro voor de ministeries.

Een woordvoerder van de Tweede Kamer laat weten dat het vorige record mogelijk met duizend vragen wordt overschreden. "De griffie schat dat we wel een op 3500 vragen uit kunnen komen dit jaar." Het is nog geheim wie de meeste vragen dit jaar heeft gesteld. De woordvoerder zegt alleen over een totaalcijfer te beschikken.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren had vorig jaar de meeste vragen gesteld. In haar eentje stelde ze 145 schriftelijke vragen, wat ruim vijf procent van het totaal aantal vragen was. De meeste vragen waren gericht aan minister Gerda Verburg van Landbouw.

De SP hoort al jaren bij de koplopers wanneer gekeken wordt naar de fracties. Vorig jaar stelden zij een kwart van alle vragen. De PVV van Geert Wilders doet het ook goed wat aantal vragen betreft.

Met dank aan FOKwa voor de submit.