Duitsland legt ICE-T treinen stil

De Duitse spoorwegen halen een deel van hun snelle ICE-treinen uit de dienst, omdat bij een van de treinen een scheur in een as is ontdekt. Bijna alle zeventig ICE-T treinen worden vanaf zaterdag aan de kant gehouden voor inspectie, maakte Deutsche Bahn vrijdag bekend.

De hogesnelheidstreinen van het model Venturio zijn gebouwd door een consortium van Bombardier, Alstom en Siemens. De treinen hangen door een speciale wielophanging schuin in de bochten, waardoor ze die met hogere snelheden kunnen nemen dan conventionele treinen.

Nadat bij een van de treinen een scheur in een as was ontdekt besloot Deutsche Bahn vaker inspecties uit te voeren. Vrijdag besloot de spoorwegmaatschappij tot de drastischere maatregel om alle treinen van het bewuste type uit de dienst te halen, omdat de fabrikanten alleen maar 'vage informatie' over de levensduur van de assen konden geven. De maatregel zal naar verwachting ingrijpende gevolgen hebben voor de dienstregeling.

In 1998 vielen er bij een ongeluk met een ICE trein bij het Duitse plaatsje Eschede 101 doden vanwege een defect aan de trein.
Ice-T moet zich stilhouden...