Amsterdams drugstaxinetwerk opgerold

Vier Amsterdamse taxichauffeurs zijn vanochtend opgepakt omdat ze een netwerk in harddrugs zouden runnen. De mannen reden op bestelling 24 uur per dag verdovende middelen naar hun klanten, stelt de politie. Bij de arrestaties werden onder meer vijf taxi's en zes personenauto's in beslag genomen.

De politie startte een groot onderzoek na een tip over een dealende taxichauffeur in Amsterdam-Noord. Dit onderzoek legde een netwerk bloot waarbij meerdere chauffeurs betrokken waren. Afnemers en dealers belden volgens de politie naar de verdachten om 'een taxi te bestellen'. Als die kwam voorrijden, stapte de klant in en vervolgens werd een drugsdeal afgesloten. Er zou sprake zijn van duizenden transacties per week.

De vier verdachten zijn tussen de 24 en 35 jaar. Ze werden vrijdag in alle vroegte van hun bed gelicht. Naast auto's nam de politie ook telefoons, plasmatelevisies, sieraden en drugs in beslag. Twee van de verdachten zijn aangesloten bij een taxicentrale. De politie vermoedt dat hun 'officiële' ritjes dienden om hun illegale inkomsten wit te wassen.