Japanse 'vermoordt' virtuele echtgenoot

Een Japanse deelneemster aan een computergame zit in voorarrest omdat ze haar virtuele echtgenoot heeft omgebracht. Zij werd zo kwaad toen haar virtuele man zonder waarschuwing van haar scheidde, dat ze inlogde met zijn wachtwoord en zijn personage doodde.

De 43-jarige vrouw, een pianolerares, werd woensdag gearresteerd in haar zuidelijke woonplaats Miyazaki en overgebracht naar het huis van bewaring in het duizend kilometer noordelijker gelegen Sapporo, waar haar tegenspeler woont en een klacht tegen haar indiende. Ze zal waarschijnlijk worden aangeklaagd voor het zich illegaal toegang verschaffen tot een computer en knoeien met elektronische gegevens, waarvoor zij maximaal vijf jaar celstraf of enkele duizenden euro's boete kan krijgen. Ze had overigens geen plannen wraak te nemen in de reële wereld, zei de politie. Of de vrouw in het echte leven gehuwd is kon de politie niet zeggen.

De vrouw en de man speelden mee in het populaire computerspel Maple Story. Deelnemers aan het spel creëren een digitaal personage -avatar- dat henzelf voorstelt. Daarmee betreden zij een virtuele wereld waarin ze monsters en andere obstakels moeten zien uit te schakelen, maar al doende relaties met hun medespelers aangaan en sociale activiteiten ontplooien. Vaak gaan ze daarbij aanzienlijk verder dan ze in de echte wereld zouden doen. Seks met vreemden bijvoorbeeld is in de gamesituatie schering en inslag.

De vrouw kwam de inlog-gegevens van de man te weten toen de twee in het spel nog gelukkig getrouwd waren.

Voor meer games-nieuws kijk je uiteraard op: FOK!games.