ANWB: Mijd Rotterdam en Utrecht

De verkeersdienst van de ANWB adviseert weggebruikers vanochtend om de steden Rotterdam en Utrecht te mijden. "Het is een puinhoop op de Nederlandse wegen", aldus een woordvoerder.

Hoewel het in sommige delen van het land herfstvakantie is, stond er rond 08.30 uur ruim 500 kilometer file.

Grote problemen doen zich voor op de ruit van Rotterdam. Een loshangende kabel in de Beneluxtunnel heeft tot lange files geleid op vooral de A20 tussen Gouda en Hoek van Holland. Daar staat een rij auto's van 20 kilometer. In de tunnelbuis tussen Vlaardingen en Hoogvliet (A4) hangt over een lengte van 300 meter een kabel boven het wegdek. De tunnelbuis is daarom afgesloten waardoor al het verkeer door de andere buis moet.

Ook rond Utrecht zijn er problemen op de weg. Door uitgelopen wegwerkzaamheden op de A27 ter hoogte van knooppunt Rijnsweerd loopt het verkeer vast op de A27. Tussen Gorinchem en Utrecht staat inmiddels al een rij auto's van 23 kilometer. Bijkomend probleem is een kapotte vrachtwagen bij knooppunt Lunetten op de A12 waardoor ook het verkeer daar stilstaat. In de richting Arnhem staat een file van 25 kilometer.

In het zuiden van het land is het volgens de ANWB ook druk. De files zijn er twee maal zo lang als normaal. Een van de oorzaken van de verkeersellende is het slechte weer.


In de file  (foto: ANP)