Zeker 15 doden bij gevangenisgevecht Mexico

Zeker vijftien gevangenen zijn gisteren in de Mexicaanse grensstad Reynosa bij een gevecht tussen gedetineerden om het leven gekomen. Dat heeft het departement van openbare veiligheid van de staat Tamaulipas, waar de gevangenis staat, gezegd.

Politie-eenheden werkten samen om de gevangenis weer onder controle te krijgen. Ook de hulp van militairen werd ingeroepen en met gedetineerden werd onderhandeld om toegang te krijgen tot een deel van de gevangenis dat in brand stond.

Het gevecht vond plaats tussen twee groepen gedetineerden. Naast de doden waren er ook verschillende gewonden. Vanwege de verwarrende omstandigheden was het niet mogelijk duidelijkheid te geven over het exacte aantal slachtoffers. Volgens plaatselijke media waren niet vijftien maar 21 mensen omgekomen. De autoriteiten zeiden niet wat de aanleiding tot het gevecht was geweest.

Vorige week kwamen bij rellen in de gevangenis La Mesa, in de grensstad Tijuana, zeker 23 mensen om. Volgens de gevangenen in La Mesa kregen zij geen water en voedsel, maar gevangenispersoneel legde de schuld van het geweld bij ruziezoekers.