Nieuwe arrestatie in zaak Marlies van der Kouwe

De politie heeft gisteren op Bonaire een nieuwe verdachte aangehouden in de zaak van de Nederlandse Marlies van der Kouwe. De 25-jarige K.E.M. werd opgepakt in de wijk Tera Kora, waar hoofdverdachte Ryan P. woont. Ook heeft de politie in twee woningen huiszoekingen gedaan. Dat heeft de politie op Bonaire bekendgemaakt.

Vrijdagmiddag (lokale tijd) werd het lichaam van Van der Kouwe gevonden op een ruig terrein in de wijk Amboina. Na DNA-onderzoek zondag heeft het Nederlands Forensisch Instituut bevestigd dat het om de 24-jarige apothekersassistente gaat.

Drie verdachten zitten nu nog vast in de verdwijningszaak van Van der Kouwe. Hoofdverdachte Ryan P. is overgeplaatst naar de Bon Futuro gevangenis op Curaçao. Op Bonaire zitten nog twee mannen in voorarrest, Siegmar M. en K.E.M. Jimmy R., de vierde verdachte, is inmiddels weer op vrije voeten. Dat heeft de politie gisteren bevestigd. R. was op de avond van de verdwijning van Van der Kouwe op stap met Ryan P. Hij zegt Ryan na één uur 's nachts niet meer te hebben gezien.

Het politieonderzoek op de plaats waar het lichaam van Marlies van der Kouwe werd gevonden is gisteren eveneens afgerond, berichtte de politie van Bonaire.


Bekendmaking van nieuwe arrestatie (foto: ANP)