Moment van inspiratie om 22.04

Heb je het idee dat je op je werk niet op je creatiefst bent? Komt die briljante repliek die tegen die onbeschofte vrouw in de rij bij de supermarkt pas 's avonds laat in je op? Zo gek is dat niet. De meeste mensen moeten tot in de late avond wachten op hun golf van inspiratie. Om 22.04 uur precies te zijn, blijkt uit een enquete van het Crowne Plaza hotelketen.

De periode van het totale gebrek aan creativiteit is 4.33 's morgens. 92% van de ondervraagden voelt zich ongeïnspireerd in de namiddag. Ambtenaren hebben dus de kleinste kans om problemen op te lossen na de lunch. Probeer uw nieuwe paspoort dus voor die tijd bij het gemeentehuis op te gaan halen.

Aan de poll werkten 1426 mensen mee. Uit het onderzoek komt naar voren dat een kwart van hen tot laat in de avond wakker blijft op zoek naar die fantastische ingeving.

Een douche nemen is de meest populaire manier om inspiratie op te wekken. 44% laat de douchekop de hersenen kneden. Het onderzoek toont ook aan dat 58% van de mensen hun ideeën meteen vergeten als ze deze niet meteen opschrijven. Overigens blijken vrouwen beter in staat hun eureka-momentjes op te slaan dan mannen.

Eenderde van de ondervraagden ouder dan 35 jaar zegt af en toe op zijn hand een krabbel te maken om iets te onthouden.