Zuid-Koreaan slaat door: zes doden

Een Zuid-Koreaanse man die in grote financiële problemen was geraakt heeft brandstichtend en messentrekkend zes mensen in Seoul gedood en zeven anderen verwond. Dat heeft de politie maandag gezegd.

De 31-jarige verdachte, van wie alleen de familienaam Jeong bekend werd gemaakt, zette eerst zijn goedkope huurkamer in brand en stak daarna, op de vlucht voor de uitslaande brand, andere bewoners van zijn huurcomplex neer met een sashimi-mes. Vijf mensen werden doodgestoken, een zesde kwam dodelijk ten val in een poging voor het vuur uit het raam te springen, zei de politie. Van de zeven gewonden waren vier er ernstig aan toe.

De verdachte werd ter plekke gearresteerd. De politie nam in totaal drie messen en een traangaspistool in beslag. De verdachte zei tegen de politie dat hij niet meer wilde leven 'omdat iedereen op mij neerkijkt'. Volgens de politie werkte Jeong tot april in restaurants en op andere plekken, maar was hij sindsdien werkloos.

Zijn 'levensonderhoud was een probleem en hij stond onder aanzienlijke financiële druk', zei de hoofdrechercheur van het bureau waar Jeong vastzat. Er loopt volgens de rechercheur al een onderzoek naar Jeong omdat hij niet had meegedaan aan de jaarlijkse training van reservisten voor het Zuid-Koreaanse leger.

De verdachte vertelde de politie dat hij in zijn middelbareschooltijd een zelfmoordpoging had gedaan. Volgens persbureau Yonhap was Jeong in het verleden al acht keer veroordeeld.