Alkmaar opgeschrikt door serie branden

In Alkmaar is dit weekeinde meerdere keren brand gesticht en is onder meer een woning geheel uitgebrand. Het woonhuis, twee auto's, een vuilcontainer en een klaslokaal werden een prooi van de vlammen. De woning en de auto's brandden volledig uit. De politie denkt dat de branden zijn aangestoken en roept getuigen op zich te melden.

De eerste melding kwam rond 22.00 uur vanaf de Koelmalaan. Een auto die daar in brand stond ging verloren. Twee uur later rukte de brandweer uit omdat een afvalcontainer aan de Smaragdweg in brand stond. Iets voor 01.00 uur werd een auto aan de Walruskoog verwoest door een brand.

Om zes uur werd gemeld dat een klaslokaal van de Prinsenhof aan de Tochtwaard in de fik stond. Volgens de brandweer hadden de daders iets brandbaars naar binnen gegooid. De schade aan de school bleef beperkt. Een woonhuis aan de Drechterwaard kwam er minder goed vanaf: het pand brandde volledig uit. De politie vermoedt dat ook daar brand is gesticht. De bewoners waren volgens de politie niet thuis.