Man rijdt 200 paaltjes omver

Een 28-jarige Rotterdammer had gisterenavond zoveel gedronken dat hij dat nog lang in zijn portemonnee zal blijven voelen. Naast twee processen-verbaal en een kapotte auto, heeft de man ook nog de rekening gepresenteerd gekregen voor minimaal tweehonderd reflectorpaaltjes van Rijkswaterstaat.

Rond drie uur vanochtend werd de man door een medewerker van de ANWB gevonden in de berm bij tankstation Bijleveld bij Harmelen. De man maakte een verwarde indruk waarop de politie gewaarschuwd werd. Deze ontdekte al snel dat de man behoorlijk veel alcohol genuttigd had. Daarnaast werd vastgesteld dat de auto van de man aan de voorkant flink beschadigd was, maar de oorzaak hiervan bleef enige tijd onduidelijk.

Nadat de politie contact opnam met Rijkswaterstaat werd het mysterie rond de schade snel opgelost. Vanaf de afslag Woerden had de man in de richting van Utrecht over de linker rijstrook gereden. De man ontdekte tijdens zijn rit nog een strook asfalt aan zijn linkerkant, waarop hij besloot dat hij liever daar ging rijden. Deze strook, de redresseerstrook, is alleen bedoeld voor wegwerkzaamheden.

De redresseerstrook was afgesloten met reflecterende paaltjes, maar dat maakte de Rotterdammer niet uit. Hij presteerde het om precies op de lijn van de paaltjes te rijden, waardoor hij minimaal tweehonderd van de reflecterende paaltjes onherstelbaar beschadigd heeft. De man staakte zijn rit toen hij op het dashboard een rood lampje op zag lichten. De radiateur van de auto bleek door de rit lek te zijn geslagen.