Zeg 'ns Aaa terug op de buis

Zeg 'ns Aaa keert terug op televisie. RTL 4 start komend voorjaar met een nieuwe reeks van dertien afleveringen, waarin de families Dobbelsteen en Van der Ploeg te zien zijn. De opnamen starten in januari. Dat heeft RTL vrijdag bekendgemaakt.

Carry Tefsen hervat in de nieuwe reeks, die wordt geschreven door Chiem en Marina van Houweninge, haar rol als Mien Dobbelsteen. Ook oudgedienden Hans Cornelissen en Kiki Classen zijn opnieuw te zien als Gert-Jan van der Ploeg en zijn vriendin Wiep. Gert-Jan heeft de dokterspraktijk van zijn moeder Lydie overgenomen en het ouderlijk huis betrokken. Lydie en Hans genieten van hun pensioen in Frankrijk, waar Koos Dobbelsteen ook veel verblijft als manusje van alles.

Nieuw in de serie is de 16-jarige zoon van Gert-Jan en zijn ex-vrouw Pien, gespeeld door Job Bovelander. Daarnaast krijgen Coby Timp en Ellen Pieters een vaste rol als de moeder van Mien en haar nichtje Hannie.

Zeg 'ns Aaa was van 1980 tot 1993 een enorme hit op tv. Miljoenen kijkers volgden wekelijks de lotgevallen van de families Dobbelsteen en Van der Ploeg. In 1993 viel na 212 afleveringen het doek. Vier jaar geleden keerde Zeg 'ns Aaa terug als toneelstuk en in 2007 volgde een tweede theaterversie.


Zeg 'ns Aaa terug op de buis  (foto: DAG)