'Telegraaflezer niet bediend door publieke omroep'

De publieke omroep bedient in de diverse actualiteitenprogramma's te weinig 'de lezers van De Telegraaf'. Dat zegt de voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep Henk Hagoort vandaag in Trouw. Hagoort wil dat mensen die op Wilders of Verdonk stemmen beter worden bediend.

"Als kijkers voortdurend het gevoel hebben dat ze zich moeten schamen voor wat ze denken, doen we het journalistiek niet goed", meent de hoogste baas bij de publieke omroep. Hij constateert dat bijna dertig procent van deze groep Nederlanders niet naar Nova, EénVandaag en Netwerk kijkt. "Op deze redacties werken weinig mensen uit die groep en De Telegraaf is er ook niet het meest gelezen dagblad."

Hagoort draagt geen panklare oplossingen aan. Hij wil zich ook niet met de inhoud van de actualiteitenrubrieken bemoeien maar slechts de discussie over een koerswijziging projecteren.

De hoofdredacteuren van de actualiteitenrubrieken herkennen zich niet in de kritiek. "Je kunt niet iedereen bereiken met een programma", zegt Carel Kuyl van Nova in Trouw. Ook de hoofdredacteuren van Netwerk en EénVandaag zijn het oneens met Hagoort.