Cheney heeft weer last van hartritmestoornis

De Amerikaanse vicepresident Dick Cheney heeft het ziekenhuis bezocht om zich voor de tweede maal binnen een jaar te laten behandelen voor hartritmestoornis. Dat heeft zijn kantoor vandaag bekendgemaakt.

De 67-jarige Cheney meldde zich vanochtend bij de arts van het Witte Huis. Die stelde vast dat er opnieuw sprake was van een ritmestoornis in de bovenste hartkamers (atriale fibrillatie). Cheney zegde een verkiezingsbijeenkomst af die hij woensdagavond zou bijwonen in Illinois.

In november vorig jaar werd een zelfde ritmestoornis bij Cheney ontdekt door artsen die hem onderzochten vanwege een hardnekkige kou.

Atriale fibrillatie is de meest voorkomende vorm van hartritmestoornis en het is niet ongebruikelijk dat het probleem van tijd tot tijd terugkeert, zeggen deskundigen.

Cheney heeft vier hartaanvallen overleefd, de eerste toen hij 37 was. Hij heeft een viervoudige bypass-operatie en twee dotterbehandelingen ondergaan. In 2001 werd een speciaal soort pacemaker bij hem ingezet, die vorig jaar werd vervangen. In 2005 werd hij geopereerd aan aderverwijding (aneurysma) in beide knieholten.


Cheney heeft weer last van hartritmestoornis  (foto: DAG)