Luc Besson stuit op problemen in Parijse buitenwijken

De filmopnames voor de nieuwe productie van Luc Besson "From Paris with Love" met acteur John Travolta zijn vandaag opgeschort. Officieel gaat het om een uitstel van enkele weken, maar volgens het dagblad "Le Parisien " zijn de opnames op locatie definitief afgelast.

Het productieteam van de film werd al enige tijd met de problematiek in de zogenaamde "banlieues" (Parijse voorsteden) geconfronteerd. De opnames voor de eerste scènes van de nieuwe film hadden daar vandaag moeten aanvangen, maar salarisonderhandelingen met wijkjongeren die als figurant of veiligheidsbeambte waren ingehuurd, hadden reeds voor een eerste hindernis gezorgd.

Aangezien het totale filmbudget 38 miljoen euro telt, eisten de aangenomen jongeren een hoger salaris dan de geboden 120 euro per dag, evenals meer langetermijn-investeringen in de betreffende wijk. Gedreigd werd met serieuze tegenwerking van de filmopnames als niet aan de diverse eisen tegemoet zou worden gekomen. Opmerkelijk, aangezien Luc Besson regelmatig voor de Parijse buitenwijken op de bres springt en ter plaatse reeds een dure en ambitieuze infrastructuur voor de filmindustrie realiseert: "La Cité du Cinéma ".

Vanochtend meldde "Le Parisien" dat er brand was ontstaan in tien auto's van het productieteam, met als gevolg dat de opnames opgeschort werden. Besson is zelf naar de opnamelocatie gekomen om het slechte nieuws aan de inwoners mede te delen.