Kohl betrapt op gebruik CERA

Bernhard Kohl is de laatste naam die aan het lijstje van dopingzondaars kan worden toegevoegd. De renner van Gerolsteiner, die afgelopen zomer de bolletjestrui in de Tour de France in de wacht sleepte, heeft positief getest op het verboden middel CERA.

Kohl was niet de enige, die dit jaar in La Grande Boucle van de doping snoepte. Ook Riccardo Riccò, Leonardo Piepoli en recentelijk Stefan Schumacher werden betrapt het het gebruik van prestatiebevorderende middelen. Mocht de contra-expertise ook positief zijn, dan hangt de Oostenrijker een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

Volgend seizoen zou Kohl eigenlijk voor Silence-Lotto, de nieuwe ploeg van Thomas Dekker, gaan rijden. Het is nu nog maar de vraag of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren. De Belgische wielerformatie heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Update:

Silence-Lotto heeft op de eigen website inmiddels op het nieuws gereageerd. De ploeg gaat bij diverse officiële instanties na of het nieuws klopt. Als dit het geval is, zal de toekomstige samenwerking met Kohl per direct worden gestopt.

 Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.