Proces Oostenrijker Fritzl start later

Het proces tegen de Oostenrijker Josef Fritzl, die zijn dochter Elisabeth 24 jaar als seksslavin in een kelder gevangen hield en zeven kinderen bij haar verwekte, start waarschijnlijk pas volgend jaar. Er is een kleine kans dat de rechtszaak, zoals gepland, in december begint. Maar het ziet ernaar uit dat de onderzoekers die aan de zaak werken pas later klaar zullen zijn met het verzamelen van verklaringen en ander bewijs tegen de 73-jarige Fritzl. Dat heeft de aanklager in de zaak, Gerhard Sedlacek, vandaag bekendgemaakt.

Fritzl liet in april zijn inmiddels 42-jarige dochter en de bij haar verwekte kinderen vrij. Hij zou hebben bekend dat hij zijn dochter op haar 18e heeft opgesloten, haar seksueel heeft misbruikt en dat hij kinderen bij haar heeft verwekt, waaronder een kind dat hij in een oven heeft verbrand nadat het overleden was. Volgens DNA-onderzoek is hij inderdaad de biologische vader van de kinderen.

Fritzl kan een aanklacht wegens moord en daarmee twintig jaar gevangenisstraf tegemoet zien als aangetoond wordt dat het kind dat hij verbrandde met de juiste medische zorg in leven had kunnen blijven.