Vijftal bekent diefstal tachtig fietsen

Vijf Haarlemmers hebben bekend dat ze in vier weken tijd meer dan tachtig fietsen hebben gestolen. Ze schuimden in de nachtelijke uren schuurtjes af in Haarlem-Noord, Velserbroek, Spaarndam, Heemstede en Bloemendaal. Per nacht namen ze niet alleen drie of vier fietsen mee, maar ook de inhoud van koelkasten en vriezers in de schuren zoals kroketten en saté.

De politie stelde medio vorige maand een onderzoek in nadat diverse fietsen waren ontvreemd uit schuurtjes. Zowel de fietsen als de schuurtjes waren overigens niet op slot. In een portiek van een flat in Haarlem vond de politie enkele van de tweewielers terug. Een bewoner van de flat en twee op bezoek zijnde verdachten bekenden de diefstal en werden opgepakt. Later werden nog twee verdachten aangehouden.

De dieven hebben zo veel op hun kerfstok dat ze niet eens meer weten waar en wanneer ze allemaal hebben toegeslagen, meldt de politie vandaag. Een verdachte zei dat hij regelmatig in een tuin kwam om vervolgens tot de ontdekking te komen dat hij er al was geweest.

Naast inbraken in schuren wordt het vijftal ook verantwoordelijk gehouden voor een woninginbraak in Hoofddorp. De politie stelt 'slechts' dertien aangiften van diefstal en inbraak te hebben gehad. Drie verdachten zijn bij de politie bekend als zeer actieve veelplegers en zitten nog vast.