Man doodt beer met stok

De Canadees Jim West ontsnapte op een wonderbaarlijke manier aan de dood. De 45-jarige Canadees was met zijn honden aan het wandelen in de wouden van British Columbia toen hij plotseling gegrom hoorde. Toen hij zich omdraaide schrok hij zich helemaal wild. "Ik zag ineens een grote beer met ogen vol met haat", aldus West.

De grote zwarte beer viel West aan waarop hij met zijn voet stampte en probeerde de beer in zijn gezicht te raken, maar de beer was sneller. Hij beet West in de achterkant van zijn hoofd en in de linkerkant van zijn lichaam. Ondanks zijn verwondingen wist West weer omhoog te komen en de beer met een grote stok in zijn gezicht te raken.

De tegenaanval

"Ik deed een stap naar voor en plofte de stok neer op het hoofd van de beer. Het dier stond daar maar en leek wat van slag. Ik besefte dat ik moest doorzetten, want anders zou ik weer tegen de grond gaan en waarschijnlijk nooit meer opstaan. Ik gebruikte mijn stok als hamer en bleef slaan tot de beer op de grond lag en er bloed uit het dier zijn neus kwam", aldus West. Na de tegenaanval bleek West de schedel van het dier verbrijzeld te hebben waardoor deze dood was.

Een kilometer van de plaats van het incident was een lodge die West strompelend wist te bereiken. Vanuit daar is hij naar het ziekenhuis gebracht. Parkopzichters hebben de dode beer met de verbrijzelde schedel teruggevonden. Zij waren stomverbaasd dat de Canadees dit vreselijke avontuur wist te overleven.

Babybeertjes 

Achteraf bleek dat de beer twee babybeertjes had. Deze zijn afgemaakt omdat ze de strenge winter niet kunnen overleven zonder hun moederbeer. West zegt geen spijt te hebben van zijn handelen. Dit was zijn enige kans op overleven.

Geschiedenis geschreven 

West heeft aan het wonderbaarlijke incident zestig hechtingen overgehouden. Op zijn achterhoofd prijkt een gigantisch litteken dat hem altijd zal herinneren aan het vreselijke avontuur. De Canadees heeft ook geschiedenis geschreven. Hij gaat de boeken in als de eerste man in Canada die een beer wist te doden met slechts een stok.

Een foto van het litteken en West die de tegenaanval nabootst zijn hier te zien.