Twee treinen botsen bij Gouda

Het treinverkeer tussen Amsterdam en Rotterdam ligt zaterdag helemaal plat door een botsing op het station van Gouda. Er zijn geen zwaargewonden, meldt de spoorwegpolitie.

Het treinverkeer kon al niet meer rijden via Den Haag omdat daar werkzaamheden plaatsvinden. Nu is ook verkeer over de omleidingsroute onmogelijk, zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail. Die weet ook te melden dat er lichtgewonden zijn gevallen bij de aanrijding.

Rond 11.00 uur schampten de Thalys uit Parijs en de intercity van Den Haag naar Groningen elkaar op het station. De passagiers konden de treinen zelf verlaten, omdat de treinen ter hoogte van het perron staan. Beide treinen liepen forse schade op en zijn deels ontspoord.

Update 15:51
De Thalys wordt nu gestabiliseerd door de brandweer. De Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Daarbij wordt allereerst gesproken met de machinisten en worden de ritgegevens vastgelegd.

Gouda werd gebruikt als omleidingsroute voor de treinen tussen Rotterdam en Amsterdam die normaal gesproken via Den Haag rijden. Op dat laatste traject vinden werkzaamheden aan het spoor plaats. Omdat nu beide voor de hand liggende routes platliggen is er geen treinverkeer tussen de plaatsen mogelijk. ProRail heeft ook geen suggesties voor een andere route. De NS waarschuwt voor vertragingen van meer dan een uur. Er worden bussen ingezet.

 

 

Foto door: knars