Frogers missen bijstandsleven nu al

Natasja en René Froger missen het leventje dat ze vorige maand hebben geleid in de Vennecoolstraat in Hilversum-Noord. "We hebben ons er heel erg thuis gevoeld", vertelde Natasja vrijdag tijdens de presentatie van het programma 'De Frogers: effe geen cent te makken'. De echtelieden en hun twee kinderen Maxim en Didier moesten een maand lang rondkomen van maar 607 euro en hielpen mee bij de voedselbank in Rotterdam.

Ieder dubbeltje moeten omdraaien was heel zwaar voor het gezin, dat normaliter in een luxe villa woont inclusief eigen zwembad en tennisbaan. "Het is wel even schakelen als je elke cent twintig keer moet omdraaien. Dan ga je wel nadenken", verklaarde de 47-jarige zanger. "Als je dit maand in maand uit meemaakt dan wordt je daar echt heel moedeloos van", zei Natasja. "Dat is echt heel erg zwaar."

Toch mist het gezin de periode die het in Hilversum doorbracht. "Je hebt constant contact met je buren", zei René. "De mensen zijn zo lief allemaal, zo warm", stelde Natasja. "Dat heb je bij ons in de straat minder." Als de 43-jarige Hart in Aktie-presentatrice nu alleen thuis in Blaricum is, mist ze haar oude buurtgenoten het meest. "Op die momenten zou ik het wel leuk vinden om even spontaan bij de buurvrouw aan te bellen en een kop koffie te drinken", zei ze vrijdag. "Dat vond ik wel heel gezellig, dat mis ik af en toe wel."

De Frogers zijn niet van plan om het hele avontuur achter zich te laten nu ze weer in de villa in Blaricum wonen. "Het is niet dat we er nu mee gestopt zijn", beweerde Natasja. "We zijn gisteravond nog bij de voedselbank geweest." Ook heeft het gezin nog contact met de buren uit Hilversum. "Natasja is van de week nog naar een verjaardag geweest", zei René.

Het gezin heeft veel van het avontuur opgestoken. "Ik douche nu veel minder lang en we doen de lichten uit als we weggaan", zei René. "Ons koopgedrag is wel veranderd", voegde Natasja toe. "Als je opeens alles weer bewust gaat bekijken, dan kan je zo veel besparen."

De soap is vanaf donderdag acht weken lang te volgen op RTL 4.