Waardering voor NS stijgt

Treinreizigers waren in het derde kwartaal van dit jaar meer tevreden over de dienstverlening van de NS dan ooit eerder gemeten. Afgelopen kwartaal gaf 78 procent van de klanten de NS het rapportcijfer 7 of hoger, vijf jaar geleden was dit in dezelfde periode nog 61 procent. Dit blijkt uit onderzoek dat de NS uitvoerde samen met consumentenorganisaties en de overheid. De tevredenheid over de NS wordt sinds 2003 gemeten.

De waardering voor het op tijd rijden steeg ten opzichte van vorig jaar van 51 procent naar 59 procent van de klanten die een 7 of hoger geven. De stijging van de punctualiteit is niet alleen de perceptie van de reizigers. Volgens gegevens van de NS steeg het aantal treinen dat binnen vijf minuten van de geplande aankomsttijd arriveerde van 93,6 procent naar 94,6 procent. Klanten waren ook meer te spreken over de klantgerichtheid van het personeel. Het aantal mensen dat hiervoor een 7 of hoger gaf, steeg van 61 procent naar 63 procent.

Directeur NS Reizigers Jacques Huberts is blij met de cijfers. "Het is een compliment aan onze medewerkers. Het geeft aan dat onze inspanningen van de laatste jaren om de klant centraal te stellen beloond worden."

Het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) wijst erop dat er voor de NS nog winst te behalen valt bij de informatievoorziening bij vertraging en de aansluitingen van treinen op elkaar. "Het moet gewoon worden dat bij een kleine vertraging treinen op elkaar wachten", laat het Locov weten. Ook blijft de 'reinheid van het treininterieur' een punt van aandacht, vinden de consumentenorganisaties.


Waardering voor NS stijgt  (foto: DAG)