Wilders: 'NCTb capituleert voor islam'

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding laat zich intimideren door de 'oprukkende islam' in Nederland. PVV-leider Geert Wilders eist daarom een debat met de ministers van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) en voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA), zo laat hij vrijdag weten.

Aanleiding is het rapport 'Teruggang en uittreding. Processen van deradicalisering onderzocht' dat in opdracht van de NCTb werd uigevoerd door de Universiteit van Amsterdam en donderdag aan de Tweede Kamer is aangeboden. De onderzoekers schrijven daarin onder meer dat 'serieus' zou moeten worden geluisterd naar de eisen van radicale moslims. Ook houden ze de mogelijkheid open dat deze 'wensen' 'legitieme maatschappelijke kritiek bevatten die de samenleving daadwerkelijk zou kunnen verbeteren'.

Luisteren zou namelijk de mogelijke aanhang van radicale moslims kunnen verkleinen wanneer deze eisen worden gedeeld door burgers die nog niet radicaal zijn, stellen de onderzoekers. Verder zou het de radicalen de wind uit de zeilen kunnen nemen, omdat zij menen dat de overheid de vijand is van elke gelovige en dat bij de staat elk moreel besef ontbreekt. Volgens Wilders 'capituleert' de NCTb hiermee voor de islam.


'NCTb capituleert voor islam'  (foto: DAG)