Luxe villa voor werkeloze moeder

Een werkeloze Afghaanse moeder met zeven kinderen werd in de Londense gemeente Ealing wel heel goed behandeld. Deze speciale behandeling kostte wel drie ambtenaren de kop. Deze drie ambtenaren zijn hier op hun beurt weer boos om, omdat zij alleen maar hun werk zouden doen.

Toorpakai Saiedi woont samen met haar zeven kinderen in een 'Koninklijke villa' zonder ook maar een cent te hoeven betalen. Terwijl anderen het moeilijk hebben en de eindjes aan elkaar proberen te knopen, draait de Londense belastingbetaler op voor de kosten van haar woning. "Dit is oneerlijk", aldus gemeenteraadslid Will Brooks.

De ambtenaren die ontslagen zijn, zijn op hun beurt ook boos. David Lewis, Gemma Calliste en Salma Khan zouden alleen hun werk doen. "Wij worden eruit gepikt als zwarte schapen, terwijl we alleen maar hebben gedaan wat ons opgedragen werd. We worden nu behandeld als dieven en bij het huisvuil gezet."

Tuinman 

De riante woning van het gezin bestaat uit onder andere zeven slaapkamers, twee keukens en een ruime tuin. De belastingbetaler telt maandelijks 16.000 euro huur neer voor deze villa. De Afghaanse moeder (35) krijgt in totaal ongeveer 200.000 euro staatssteun. De familie reageert: "Wij hebben daar allemaal niet om gevraagd." Deze verklaring is echter niet helemaal juist. Ze vroegen namelijk wel om een tuinman om de tuin en de oprijlaan netjes te houden. Deze tuinman kregen ze.

Ongelukkig door de te kleine kamers

De zoon verklaart dat zijn moeder niet gelukkig is in de riante villa. "Het huis is te groot en mijn moeder houdt niet zo van schoonmaken." Daarnaast meldde hij: "De kamers zijn wel erg klein. In Afghanistan zouden we onze kippen er niet eens in opbergen." 

Gemeente betaalt hoofdprijs 

De huurprijs van de woning is ongeveer vijf keer zo hoog als die van de omliggende woningen in de straat. Deze is zo hoog omdat de gemeente niet zelf eigenaar is van het huis, en er een nieuwe wet in Engeland is waarin staat dat de verhuurder de maximumprijs mag vragen. De gemeente is zo 'gul' om deze hoofdprijs te betalen.