Koken met ballen

Een Servische kok claimt het eerste kookboek voor het bereiden van testikels te hebben samengesteld. Volgens Ljumbomir Erovic, de chef, zijn testikels rijk aan testosteron en daarom een krachtige lustopwekker volgens Chinese en Servische wijsheden.

Het kookboek bevat verschillende recepten, waaronder pizza van testikels, en gebarbecuede testikels. De kok maakt gebruik van testikels van verschillende afkomst, zoals stierenballen, struisvogeltestikels en varkenskloten. Volgens Erovic zijn alle testikels eetbaar, behalve die van mensen. De beste lustopwekkers zijn echter schapenballen of die van hengsten.

Erovic is ook de organisator van de 'World Testicle Cooking Championship' dat sinds 2004 jaarlijks in Servië wordt gehouden. Chefs uit allerlei landen doen mee aan de wedstrijd. Zo zijn er chefs uit Australië, Bosnië-Herzegovina, Finland, Griekenland, Hongarije, Noorwegen en Servië gesignaleerd.

Nieuwsgierig naar het kookboek en de bereiding van testikels? Kijk hier voor een filmpje.

Met dank aan scherpgereedschap voor de submit.