Knutselen met wc-rollen wordt verboden

Onze zuiderburen hebben weer iets gevonden om het volk te betuttelen. Omdat lege toiletrollen niet hygiënisch zouden zijn, doen veel kleuterscholen het knutselen hiermee in de ban. Erg jammer, want nu moeten de kleuterjuffen op zoek naar ander, vaak duur knutselmateriaal.

Bijna iedereen heeft vroeger wel eens met de kokers geknutseld. Plak er twee aan elkaar, en je hebt al een verrekijker. Verder kun je er met een beetje goeie wil er een dier, muziekinstrument of een paddenstoel van maken. Het voordeel van de rollen is dat je ze gratis krijgt als beloning voor een grote boodschap.

Veel Belgische schooldirecties roepen nu op om hiermee te stoppen. Meesters en juffen doen er tegenwoordig namelijk alles aan om de kinderen hygiëne aan te leren. Zo wordt de koters geleerd om hun handen te wassen na een bezoekje aan de wc. Het mee naar de klas nemen van wc-rollen en het spelen hiermee zou in strijd zijn met de nieuwe opvoeding.

"Wij hebben omwille van de hygiëne besloten om geen wc-rollen meer te gebruiken", laat een directeur van een school in Heule weten. Volgens hem is het geen enkel probleem om andere materialen op te scharrelen om mee te fröbelen. "Wij gebruiken keukenrollen. Daarnaast maken we dankbaar gebruik van karton dat enkele ouders ons recht van de machine leveren. Dan weet je zeker dat het niet elders heeft gelegen."


Misschien kunnen de kids wel creatief met kurk worden...