Leraar geschorst wegens Obama-Jugend

Een leraar uit Kansas (Amerika) is geschorst vanwege een filmpje dat opdook op YouTube. In het filmpje is te zien hoe een groep 'Obama-jongeren' in uniform marcheert en scandeert. De autoriteiten hebben het filmpje direct laten verwijderen, maar desondanks zijn er toch kopieën opgedoken.

De kritiek die is geuit op het filmpje heeft met name betrekking op het feit dat men het incorrect vind dat kinderen politici steunen. De jongeren in het filmpje zijn tien jongens van 14 en 15 jaar. Het filmpje heeft de naam 'Obama Jeugd - Junior Broederschap Regiment' en toont de parade terwijl de jongens gebaren maken met hun armen en 'alfa, omega' roepen.

In het filmpje vertellen de jongeren waarom ze voorstander zijn van Obama. "Door Obama streef ik ernaar advocaat te worden", aldus één van de jongeren. Daarnaast wordt er geciteerd uit het gezondheidsplan van Obama en roepen ze in koor de leus "Yes we can."

De leraar is door de school geschorst en veel kijkers reageren afwijzend na het zien van het filmpje. "Hier moet iedereen die van het vrije Amerika houdt zich kapot van schrikken. De Democraten produceren een nieuwe generatie Hitler Jugend".

Screenshots van het filmpje zijn hier te vinden.

Met dank aan Tarak voor de submit.