Upd: Otto met kanker mogelijk grap

FOK!kers ontpoppen zich vandaag massaal tot internetspeurders. Vrijdagnacht werden 3FM-jocks Gerard Ekdom en Giel Beelen gebeld door ene Otto die nog maar tien uur had te leven. Na een vier jaar durende strijd had kanker van hem gewonnen en had Otto besloten zelfmoord te plegen. Of dit doormiddel van drank en drugs of een spuitje van een arts zou gaan bleef onduidelijk.

Al snel ontstonden twee kampen. Het ene kamp geloofde Otto en wenste hem een goede reis, het andere kamp vond het dikke onzin en voorspelde een hoax. Na FOK! stortten ook de Spits, Telegraaf en het AD zich op het opmerkelijke radiofragment. Drie dagen later is echter nog steeds onduidelijk of Otto echt was, maar steeds meer mensen denken dat het nep is. Zo was de advertentie waarin Otto zijn dood had aangekondigd nergens te vinden.

RTL Boulevard denkt dat het een grap was en ontdekte een dat ene Ceriel op YouTube een filmpje heeft staan waarbij hij zich voordoet als slachtoffer na een ongeluk in de Efteling. Deze Ceriel lijkt qua stem en intonatie inderdaad op Otto. Bovendien heeft Ceriel Viva La Vida van Coldplay in zijn YT-account staan, het nummer dat Otto aanvroeg op 3FM.

Beelen en Ekdom zijn er inmiddels wel klaar mee. Dit weekend zeiden ze nog enorm stuk te zijn van Otto's verhaal. Ekdom: "Ik heb geen idee of het echt is of niet. Het is ook niet aan mij om daar achteraan te gaan. We hadden een beller, hebben een gesprek gehad, een verzoeknummer gedraaid en dat was het. Klaar. En ja, door het verhaal van Otto is het mooie radio geworden. Dat je dan meteen reacties krijgt dat het een opzetje is om publiciteit te krijgen, begrijp ik echt niks van."

Update: 00:08 uur
Ceriel, die ook een FOK!account heeft ontkent dat hij de Otto is die tijdens de freaknacht belde. Dat hij eerder een telefoongrap uitvoerde met zachte G en van Coldplay houdt, berust volgens hem op louter toeval. Ceriel: "Laat ik over 1 ding duidelijk zijn, ik was die beller naar 3FM niet. Een grapje vind ik leuk, zoals met dat Python-filmpje, maar een terminale euthenasie-patient spelen live op de radio zou ik niet eens durven".

Overigens doet deze Ceriel graag typetjes op de radio. Wat uiteraard ook toeval is.

Hieronder zie je Ceriels Efteling-prank en het fragment tijdens de freaknacht.
Hebben we een match?