Naakte man wacht postbode op

Dolenthousiast begon een vrouwelijke postbode eind vorig jaar aan haar ronde in het pittoreske Drentse dorpje Drouwenermond. Ze had nog maar net een week deze nieuwe wijk, toen ze twee dagen achter elkaar werd ontvangen door een naakte man. Het bleek een 34-jarige potloodventer uit het dorp, die de vrouw op 19 en 20 december 2007 in adamskostuum pal achter het raam van zijn huis stond op te wachten. Voor dit gedrag veroordeelde de rechtbank van Assen hem vandaag voorwaardelijk tot het betalen van een boete van vijfhonderd euro.

De naaktloper is het hier echter niet mee eens. Volgens hem liep hij absoluut niet in blote kont in zijn woning rond. Naar eigen verklaring wilde hij juist gaan douchen, en had hij zijn handdoek in de huiskamer laten liggen. De andere dag zou hij niet eens thuis zijn geweest, zo verklaarde hij. Direct na de aangifte gaf hij echter een heel andere verklaring. Hij verklaarde toen dat het niet uitgesloten was dat hij naakt achter het raam stond. De officier van justitie liet hem toen weten dat er grenzen zijn aan wat men in zijn eigen huis kan doen:"Anderen nemen hier aanstoot aan."

Die uitspraak klopte als een bus. De verbouwereerde postbezorgster meldde haar chef de volgende dag dat een naakte kerel haar had staan opwachten, waarop haar een andere wijk werd aangeboden. De aanklaagster eiste vandaag een boete van 250 euro. Tevens gaf zij hem te kennen dat als de man weer voor een dergelijk vergrijp wordt aangeklaagd, hij twee dagen op water en brood mag.

De advocate van de potloodventer wil van geen aanklacht weten. Volgens haar is de man zo bijziend, dat hij niet kan zien dat hij wordt bekeken. De rechter verwierp het argument met als reden dat de naaktloper sterke contactlenzen draagt.