Operatiekamers in Emmeloord zijn weer in orde

De drie operatiekamers in het Dokter J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord zijn weer in orde. Volgens een woordvoerder van de IJsselmeerziekenhuizen, waaronder het Emmeloordse ziekenhuis valt, voldoet de luchtkwaliteit in de ok's weer aan de norm. Pas als de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) groen licht geeft mag er weer geopereerd worden.

Het is nog niet bekend wanneer de IGZ de luchtkwaliteit in de operatiekamers in Emmeloord gaat toetsen. Vrijdag vindt een gesprek plaats tussen interim-bestuurder Norbert Hoefsmit en de inspectie, zegt de woordvoerder van het ziekenhuis.

De gebrekkige luchtkwaliteit in de operatiekamers in de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad was vorige maand reden voor de IGZ om ze te sluiten. De woordvoerder van de ziekenhuizen laat weten dat de luchtkwaliteit op de ok's in Lelystad nog steeds niet in orde is. Hier worden twee noodoperatiekamers gebouwd.

Maandag sloot het Medisch Centrum Alkmaar uit voorzorg vier van de twaalf operatiekamers wegens een probleem met de luchtfilters. De luchtkwaliteit had daar volgens het ziekenhuis niet onder te lijden gehad. Er zou dan ook geen gevaar zijn geweest voor patiënten.