Babysitter betrapt

Het echtpaar Wuyts uit het Belgische Berchem kreeg de schrik van hun leven toen ze terugkwamen van een avondje stappen. De babysitter die ze ingehuurd hadden om op hun kinderen te passen, paste liever op twee jongemannen dan op de kinderen (3 en 4 jaar oud) van het koppel. 

De babysitter was ingehuurd via de Belgische Gezinsbond en zou van 19.00 uur tot middernacht op de kleintjes van het echtpaar passen. "Toen we klokslag om middernacht thuiskwamen, ontdekten we dat de benedenverdieping verlaten was. In de stoel lag de beha van de oppas. Op de bovenverdieping betrapten we het meisje van 17 met twee jongemannen van allochtone origine. Een van hen had een ontbloot bovenlijf", aldus de verbouwereerde Wuyts.

Direct na de ontdekking belde Wuyts de politie. Het meisje werd meegenomen voor het verhoor. Ze verklaarde dat ze met beide jongens seks wilde. De agenten vertelden het echtpaar direct dat ze de jongeren niets ten laste konden leggen. Er was geen huisvredebreuk gepleegd volgens de agenten, omdat het echtpaar het meisje zelf in huis had gehaald.

Wuyts is in de overtuiging dat het meisje niet alleen seks met de twee jongens wilde. "De babyfoon was uitgeschakeld, en het kinderslot bovenaan de trap was geforceerd. Bovendien stond de deur van onze slaapkamer op en kier. Ik heb een sterk vermoeden dat de meerderjarige jongen op zoek was gegaan om iets te kunnen stelen, terwijl het meisje zich met de andere, minderjarige, jongen amuseerde. De jongens hebben allebei een verleden van diefstal."

Het echtpaar Wuyts is boos op de Gezinsbond. Ze vinden dat de bond de babysitter onvoldoende heeft gescreend. "Wij kunnen niet al onze 16.000 oppassers ontleden", is de reactie van de Gezinsbond op het voorval.