Zeven tips na reconstructie hoofd Huizen

De reconstructie van het hoofd van een lijk dat drie jaar geleden werd gevonden in Huizen heeft tot vandaag zeven tips opgeleverd. Over de bruikbaarheid van de tips kan de politie nog niets zeggen, maar 'we duiken er zeker in', licht een woordvoerder toe. De reconstructie werd gisteren in de media getoond.

In september 2005 werd in de Noord-Hollandse plaats in een verbrande kast een verkoold lichaam gevonden, dat was ontdaan van hoofd en handen. De ontbrekende lichaamsdelen weden bijna elf maanden later gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen.

De reconstructie van het hoofd is al in 2006 gemaakt, maar werd nog niet eerder in de media getoond. Volgens de politie waren er toen nog voldoende sporen waaruit kon worden afgeleid dat de zaak zou worden opgelost. Dat bleek echter ijdele hoop en daarom is besloten de reconstructie alsnog te tonen.

Het slachtoffer komt vermoedelijk uit Zuid- of Midden-Amerika. De politie gaat niet direct uit van een afrekening in het criminele circuit, maar houdt ook rekening met andere mogelijkheden, zoals problemen in de relationele sfeer.