Vlaamse bruidegom net voor ja-woord gearresteerd

Het had een groot feest moeten worden voor de Vlaamse Stiena V.D.M. die vrijdag in bruidsjurk klaar stond om het ja-woord te geven aan haar grote geliefde. Plotseling viel echter een politiemacht de trouwzaal van het stadhuis in Geraardsbergen binnen. Voor de ogen van alle verbouwereerde aanwezigen werd de bruidegom pardoes in de boeien geslagen en geblinddoekt afgevoerd.  De man probeerde zich nog wel te verweren, maar dat bleek zinloos.

Stiena zakte van ellende in elkaar. De schepen van de Burgerlijke Stand Martine Duwyn (Open VLD) die het huwelijk zou voltrekken - zij kende de familie van de bruid goed - werd overmand door misselijkheid.  

Aanwezigen vroegen zich af of dit nu allemaal op deze manier door de politie geregeld moest worden. Volgens een politiewoordvoerder wel:  De bruidegom, een Belg van Noord-Afrikaanse komaf, was een gezochte crimineel die al tijden uit handen van justitie wist te blijven. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats.  Totdat hij zich deze week inschreef bij het bevolkingsregister van Geraardsbergen.  De politie had daarna de opdracht gekregen de man te arresteren zodra hij zich zou vertonen. Volgens een woordvoerder vonden de agenten het ook allerminst leuk om dit zo te moeten doen.

Voorlopig zal Stiena haar geliefde moeten opzoeken in de gevangenis. Haar beoogd echtgenoot blijkt namelijk nog 4 jaar celstraf te moeten uitzitten en heeft een omvangrijk strafblad.