Ouders vermiste Van der Kouwe doen oproep in brief

De ouders van de op Bonaire vermiste Marlies van der Kouwe roepen iedereen op die iets weet van haar verdwijning dat te melden aan de politie. Dat hebben zij vrijdag in een open brief laten weten.

Het is voor het eerst sinds hun dochter twee weken geleden verdween dat de ouders iets van zich laten horen. In de brief prijzen zij de media dat zij door hen met rust zijn gelaten. " Het is voor ons ongelooflijk belangrijk om in deze moeilijke tijd in alle rust en vrijheid hier op Bonaire de verdwijning van onze dochter te kunnen verwerken", schrijven ze.

Ook bedanken zij de vele mensen op Bonaire en daarbuiten voor de steun en medeleven. "Het is fijn voor ons te merken dat het vinden van Marlies voor zo veel mensen zo veel waard is. Marlies is geboren op de Antillen. Haar hele leven voelde ze zich Bonairiaanse en daar was ze trots op. Na een vakantie op Bonaire in 2002 wist ze zeker dat ze ooit terug wilde keren voor langere tijd. Drie weken voor haar verdwijning werd haar droom verwezenlijkt. Helaas heeft het maar drie weken mogen duren..."

Verder laten zij weten dat zij uitstekend zijn opgevangen door de politie. "We hebben dagelijks contact over de gang van zaken en weten dat een grote groep Antilliaanse en Nederlandse politiemensen zich dag en nacht bezighoudt met het zoeken naar Marlies. We zijn erg onder de indruk van hun grote deskundigheid en niet nalatende inzet."

Van der Kouwe verdween in de nacht van zaterdag 20 september. Ze reed 's nachts op Bonaire op een fiets en zou op een scooter zijn meegenomen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de vrouw.