Afrikaanse albino's krijgen politiebescherming

Albino's uit het Afrikaanse land Burundi moeten op hun hoede zijn. Omdat zij hun leven niet zeker zijn, worden zij voortaan door de politie geëscorteerd. Bendes hebben de afgelopen tijd al drie albino's gedood. Aan lichaamsdelen van albino's worden namelijk magische krachten toegedicht. Wie een drankje drinkt waarin een deel van een albino is opgelost, zal zeer rijk worden, zo luidt de overlevering.

Albino's worden gekenmerkt door roze ogen, spierwit haar en een lichtroze huid. Ook in Tanzania en Kenia lopen zij de kans te worden vermoord. Zo zijn in Tanzania in nog geen jaar tijd 26 albino's van hun leven beroofd. Een Tanzaniaanse albinogroepering heeft laten weten dat medicijnmannen het op hen hebben gemunt. Hierop riep de president van Tanzania alle albino's in zijn land op zich te laten registreren om ze zo hun veiligheid te kunnen waarborgen.

Ook de politie van Kenia kreeg onlangs te maken met een albinomoord. De agenten stuitten daar op een vermoorde vrouw. Bij deze zwaar verminkte albino bleken de organen te zijn verdwenen.