Jochie richt slachting aan in dierentuin Australië

Een 7-jarig jongetje is woensdag ingebroken in een Australische dierentuin en heeft een groot aantal dieren aan de daar verblijvende krokodil gevoerd. Bovendien sloeg hij een aantal hagedissen dood met een steen. Dat heeft de directeur van de dierentuin gezegd.

De jongen sprong over het hek van het reptielencentrum van Alice Springs in het midden van Australië om vervolgens een bloedbad onder de dierentuinbewoners aan te richten. Met een steen sloeg hij drie hagedissen dood, waaronder de lieveling van de dierentuin, een 20 jaar oude varaan, die hij vervolgens aan de ruim drie meter lange zoutwaterkrokodil 'Terry' voerde.

Daarnaast gooide het joch verschillende dieren levend over de twee hekken die hem van Terry's verblijf scheidden. Op een gegeven moment klom hij zelfs over het buitenste hek om dichter bij de levensgevaarlijke krokodil te komen.

Zijn daden werden vastgelegd door de bewakingscamera's van de dierentuin. Op de beelden was te zien dat zijn gezicht de hele tijd uitdrukkingsloos bleef. "Alsof hij een spelletje speelde", aldus de directeur. Waarschijnlijk was het jongetje te klein om de sensoren van de dierentuin te doen afgaan.

In totaal doodde hij dertien dieren, met een waarde van omgerekend bijna vierduizend euro. Hoewel de dieren niet zeldzaam waren, zijn sommige wel moeilijk te vervangen.

De plaatselijkse politie heeft het jongetje geïdentificeerd en weet waar hij woont, maar kan hem vanwege zijn leeftijd niet aanklagen. De directeur is nu van plan zijn ouders voor de rechter te dagen. "Voor een 7-jarige is hij verdraaid akelig. Als we de verantwoordelijkheid niet bij het kind kunnen leggen, dan moet iemand anders die maar dragen."