Tips over mysterieuze man Drenthe stromen binnen

De politie in Drenthe heeft sinds zaterdag honderdvijftig tips binnengekregen over een mysterieuze arrestant die al sinds augustus vastzit. De meeste tips gingen over de grote tatoeage op zijn rechter onderarm met de tekst 'Erin'. "We weten nu dat dit het Keltische woord voor Ierland is", laat een woordvoerder donderdag weten. Het is echter nog steeds onduidelijk wie de rossige man is.

De man heeft sinds zijn aanhouding voor een licht vergrijp ruim acht weken geleden nog geen woord gezegd. De politie heeft daardoor geen idee waar hij vandaan komt en wie hij is. Hij had bij zijn arrestatie geen identificatiemiddelen bij zich. Een DNA-test en vingerafdrukken hebben ook niet tot opheldering geleid. Om die reden heeft de politie zaterdag een foto van de man verspreid.

De politie zegt donderdag blij te zijn met de grote hoeveelheid tips. We hebben verschillende namen doorgebeld gekregen, maar die hebben tot nog toe niet tot de identiteit geleid. "Het is niet dat één naam eruitspringt. Alle informatie trekken we nu na, maar dat kost tijd." Of de man uit Nederland of het buitenland komt, is nog altijd een raadsel.

De man, die volgens de politie nog steeds een verwarde maar vriendelijke indruk maakt, wordt al lang niet meer vastgehouden voor het vergrijp waarvoor hij is opgepakt. Hij zit voor zijn eigen veiligheid in vreemdelingenbewaring. Dat is hoofdzakelijk omdat niemand weet waar hij heen moet. In een bungalow of een hotel gaat de man mogelijk weer aan de wandel. Volgens een psychiater die de man heeft onderzocht, heeft de man na zijn vrijlating professionele hulp nodig.

De politie vergeleek de zaak eerder met de 'Pianoman' in Engeland die pas na vier maanden stilzwijgen begon te praten. Hij bleek een 20-jarige vermiste Duitser te zijn.


De mysterieuze man